Meniul (Interfata) Emag – Cum se foloseste platforma Emag Marketplace?

Explicatii meniuri Emag Marketplace. Tutorial Emag.

Cuprins

Esti Emag Seller? Sau poate te gandesti cum sa vinzi pe Emag Marketplace? Ei bine iti prezentam mai jos fiecare meniu din EmagMarketplace. Ca sa stii la ce sa te astepti, odata inregistrat pe Emag, sau imediat dupa. Ghidul tau in platforma EMAG.

Play Video about Tutorial Meniu Emag Marketplace

Dupa ce ai vizionat clipul, hai sa vedem si alte detalii referitoare la meniul Emag Marktplace Romania:

Meniu Emag Marketplace

Imediat ce te-ai logat in Emag Marketplace, folosind codul de autentificare din Autentificator ai acces la interfata Emag marketplace. In cazul in care nu te poti loga, sau ai contul blocat poti lua legatura cu ei folosind datele de contact Emag.

Desigur daca ai aplicatia de Seller Emag, interfata este diferita.

Meniul Emag Marketplace (Dashboard)

Dashboard

Este primul ecran ce se afiseaza odata logat in Emag Marketplace. 

In dreapta acestuia vei vedea o imagine rapida despre:

De asemenea poti schimba limba din romana in altceva, sau accesa alt marketplace, de exemplu Ungaria.

Aici apar si anunturile generice, de exemplu ce promotii ruleaza sau urmeaza, eventual acte legale de semnat, dupa caz.

Personal ne uitam cu precadere la zona cu vanzari, vs anul trecut, vanzari curente, grafic si de asemena la indicatorii de cont pentru ca aici sunt afisate dinamic orice probleme cu indicatorii contului

Meniu Emag Marketplace
contul meu - meniu emag marketplace

Contul meu

Meniul Contul meu are mai multe sub-meniuri:

  1. Profil
  2. Contacte
  3. Adrese
  4. Conturi de curier
  5. Documente legale
  6. Newslettere
  7. Indicatori performanta
  8. Rating seller
  9. Cross-border management

Mai departe, sa le luam pe rand pe fiecare, in detaliu:

1. Profil

Meniul (1) Profil cuprinde de fapt si (2) Contact,  (3) Adrese, (4) Conturi de curier plus altele, detaliate mai jos

5. Documente legale

Aici ai toate documentele legale emise de Emag in relatia cu firma ta, cele semnate, cele anulate, sau cele in curs de validare. Recomandam sa salvezi perioadic ultima versiune si pe calculatorul tau, ca nu se stie niciodata cand pierzi accesul la cont si ai nevoie de ajutor legal.

6. Newslettere

Emag iti poate trimite periodic comunicari comerciale, promotii, etc. Nu are legatura cu cele legale, insa sunt toate acolo, le poti si filtra pe diverse categorii, etc. 

Consideram relevante doar pe cele care anunta urmatoarea campanie si cele care anunta schimbari majore pe piata (de exemplu schimbari de tip de impozitare, etc).

7. Indicatori de performanta

Asa cum am spus la inceput, indicatorii de performanta sunt prezenti pe prima pagina (Dashboard). In aceasta sectiune in schimb ai informatii detaliate despre fiecare. Mai mult, ai chiar si o evolutie lunara.

Poti corecta acesti indicatori, este bine sa stai cu ochii pe ei pentru ca te afecteaza la BuyButton, dar si in general la conversia pe platforma.

Dai click pe fiecare si poti ajunge la comanda exacta, poti identifica foarte in detaliu de unde ai situatii mai slabe – si implicit poti lua masuri concrete, punctual.

Ce mai este interesant este si viteza de finalizare comenzi, mai mult statistic, dar important mai ales cand te suna clientii si le poti avansa un termen concret de livrare.

8. Rating seller

Ratingul de seller, spre deosebire de cel de produse, nu poate fi editat de client, odata acordat. Este relevant la conversie dar si la BuyButton.

Poti vedea aici cum stai pe total, dar si de la ce client ai luat exact ce nota sau stelute (de la 1 la 5). Unii clienti insa au nick-name si este mai greu sa identifici exact, dar te poti duce la nivel de comanda si investiga mai departe. Potrivit termenilor generale Emag, NU ai voie sa contactezi clientii legat de reviews (dar noi tot o facem!! insa doar atunci cand nu intelegm din comentariu ce s-a intamplat, si strict pentru a identifica problemele pentru a le corecta pe viitor)

9. Corss-Border management

Acest meniu este relevant cand vinzi pe alte piete (de exemplu Emag Ungaria) si vrei sa sincronizezi oferte, preturi, stocuri cu alea piata noua.

Meniu Emag Marketplace
produse emag marketplace

Produse

Meniul Produse are mai multe sub-meniuri:

  1. Produse draft
  2. Produsele mele
  3. Adauga produs
  4. Feeduri
  5. Categorii produse

Mai departe, sa le luam pe rand pe fiecare… 

>>continut disponibil integral, in detaliu, doar in Cursul Premium<<

Nu am lasat in acest material gratuit TOATE informatiile, cum am facut la primul meniu (cel cu Contul meu), pentru ca din pacate am observat faptul ca orice informatie prezenta gratuit aici este preluata (copiata) pe alte situri si oferita ca fiind a lor… oricat ne-am dori sa ajutam, cand altii isi iau credit pentru munca noastra, nu putem fi de acord cu astfel de practici.

Cei care achizioneaza cursul Premium au acees desigur la informatia completa.

Meniu Emag Marketplace

Comenzi

Acesta este cel mai utilizat meniu din toate. ZILNIC si de mai multe ori pe zi, vizitezi acest meniu si urmaresti vanzarile.

Este prezentat tabular si astfel vom explica putin la fiecare:

  1. Comenzi noi: imediat ce un client a plasat comanda, apare aici
  2. Comenzi in lucru: imediat ce ai dat click pe comanda noua, aceasta trece in lucru. De aici poti lista Pack-list, sa vezi exact ce ai pe comanda, datele de expeditie, nume client si telefon, Practic fisa de lucru. Atunci cand de exemplu ai un depozit mare si /sau ai produse multe, cu aceasta fisa poti pregati comanda. Imediat ce este gata, emiti AWB tot de aici – avand posibilitatea de  a alege curierul (daca ai mai multi setati in cont).
  3. Comenzi in intarziere: nu vrei sa ai comenzi aici. Inseamna ca nu te-ai organizat bine si clientii sufera.
  4. Comenzi finalizate: imediat dupa emiterea AWB comanda trece in status finalizat. Gata. Te poti relaxa. Lipesti AWB pe colet si astepti curierul sa vina sa preia coletul.
  5. Anulate de client: clientii se pot razgandi si anula comenzi, le vei vedea aici. O comanda anulata de client NU mai este comisionata de Emag.
  6. Anulate de seller: se pot ivi si situatii neplacute, de exemplu sa nu poti onora o comanda pentru ca ai stocuri gresite sau alta situatie; anulezi comanda. Atentie ca aceasta impacteaza contul si pierzi si comisionul.
  7. Anulate automat: de catre sistem, necomisionate
  8. Anulate cu incident: cand sunt probleme, de exemplu clientul face plangere la Autoritati sau alte situatii neplacute.
  9. Stornate: cand de exemplu clientul anuleaza o comanda, dar aceasta deja a plecat sau AWB emis si el vrea anulare a 2-a zi sau alte situatii cand nu se anuleaza automat de catre sistem ca urmare a interactiunii cllientului/sellerului. Este oarecum similar meniului Anulate de client si nu sunt comisionate.
Meniu Emag Marketplace
mesagerie emag

Mesagerie

1. Mesaje

Practic ai aici tot isoticul mesajelor trimise/primite catre Emag marketplace. Vezi raspunsul la solicitarile tale, faci followup.

2. Contacteaza Marketplace

Ai o problema? Contactezi Emag prin acest meniu. Asigura-te ca ai selectat cateogria potrivita:

  1. Deschide Romania
  2. Emag Ads
  3. Reclamatii
  4. Logistica & Curieri
  5. Financiar
  6. Produsele mele
  7. Algoritmi
  8. Campanii generale
  9. Comenzi si Retururi
  10. Contul meu
  11. Proprietate intelectuala (Brand/Marca)
  12. INM
  13. Emag Academy
  14. Fulfillment by Emag
  15. Black Friday
  16. Genius
  17. KPI toolbar
  18. Am un pret gresit
  19. Sanatatea contului

Fiecare din ele are un submeniu, ceea ce demonstreaza cat de multi operatori sunt in spatele acestui intrument de suport, despre care nu putem spune, din pacate, ca este foarte operativ, uneori trecand zile bune pana la o rezolutie…

Acesta este tot portalul Emag Marketplace! Destul de stufos pentru ca asa si este de fapt, cu multe de spus la fiecare, dar pe masura ce avansezi cu vanzarile o sa ti se para mult mai simplu si vei vedea ca nu vei folosi practic decat o mica parte, cea de comenzi; ocazional cel de retururi si mesageria; iar contabilul cel financiar.

Pe langa varianta desktop, prezentata aici, mai poti folosi Emag Marketplace si din aplicatia mobila Emag Sellers (cu layout diferit).

Nu am lasat in acest material gratuit TOATE informatiile, pentru ca din pacate am observat faptul ca orice informatie prezenta gratuit aici este preluata (copiata) pe alte situri si oferita ca fiind a lor… oricat ne-am dori sa ajutam, cand altii isi iau credit pentru munca noastra, nu putem fi de acord cu astfel de practici.

Continutul integral este disponibil, desigur, membrilor care au achizitionat Cursul Premium.

Mult succes!

Stiai ca poti SI TU sa fii vanzator pe platforma Emag Marketplace?

Te putem invata noi cum poti sa deschizi o afacere pe EmagMarketplace, ai la dispozitie mai multe resurse:

Important! Stai in legatura cu noi:

2 thoughts on “Meniul (Interfata) Emag – Cum se foloseste platforma Emag Marketplace?”

  1. Pingback: Impozitare SRL 2023. Schimbari legislative. Taxe - OnlineSellers.ro

  2. Pingback: Aplicatie mobil pentru sellers - OnlineSellers.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *