Black Friday 2023 – Cand are loc, Oferte, Informatii – Ghid pentru vanzatorii pe Emag

Cuprins

Cand are loc Black Friday 2023?

In 10 Noiembrie 2023 va avea loc Black Friday pe Emag. Aceasta este data oficiala.

Acum ca avem data exacta din acest an, sa vedem cum te pregatesti cu ca Emag Seller pentru acest eveniment.

Scurt reminder: Black Friday din 2022 a inregistrat vanzari de 609,000,000 RON!!! Da, 120 de MILIOANE de EURO intr-o singura zi! Cum an de an vanzarile cresc exponential Black Friday 2023 este asteptat sa livreze mult mai mult! 

Cum rupi si tu o cat mai mare parte din aceste vanzari pentru tine si afacerea ta online pe Emag Marketplace?

Ce oferte sunt in Black Friday 2023?

Ofertele de Black Friday 2023 vor fi in majoritate pe produsele electronice si electrocasnice. Asta pentru simplul motiv ca Emag este prin definitie un mare vanzator de astfel de produse.

Si totusi cam toate produsele de pe Emag Marketplace (si sunt sute de mii) vor avea potential mare de vanzare de Black Friday 2023. Vor exista desigur si ofertele speciale de Balck Friday cu excursii, aur, masini, servicii diverse, etc.

Este primul mau Black Friday... ce fac??

Daca inca nu ai parcurs Cursul Gratuit OnlineSellers, acum este timpul! Afla cum poti vinde si tu pe Emag Marketplace si, desi suntem in al 12-lea ceas pentru a mai prinde Black Friday, nu uita ca urmeaza si Cyber Monday, precum si Decembrie, Craciunul, etc… multe ocazii cand poti face vanzari masive pe Emag!

Cum ma pregatesc de Black Friday 2023 ca Emag Seller?

Sa trecem la concret, cu informatii relevante pentru sellerii pe Emag Marketplace:

 • In 10.11.2023 deja intram in CMM 30. Astfel, pe 11 octombrie incepe sa se calculeze Cel Mai Mic Pret din ultimele 30 de zile (CMMP 30), iar valorile preturilor produselor tale din perioada urmatoare vor constitui baza de la care se va aplica reducerea in Campania Black Friday.

Practic, atunci cand iti setezi preturile pentru campania Black Friday 2023, trebuie sa tii cont ca te vei raporta la cel mai mic pret din ultima luna, deci ai grija ce preturi setezi la produsele tale in aceasta perioada (din 10 oct incolo). Chiar daca vei tine preturile sus si vanzarile iti vor scadea, poate, este bine sa te gandesti deja la cum poti oferi un discount cat mai mare clientilor tai pentru a avea un impact cat mai mare de Black Friday 2023, pentru ca:

 • Emag suporta parte din comisionul de vanzare (pe care il deconteaza in a 2-a parte a lunii decembrie, dupa ce trece perioada de eventuale retururi de la clienti – la asa oferte putin probabil sa fie prea multe oricum, dar este bine de tinut cont pentru o gestiune cat mai buna a cash flow-ului tau din firma)

Astfel, poti oferi preturi si mai bune clientilor. Sa vedem grila de discount comisioane pentru Emag Selleri:

Sursa: Emag Marketplace

Este important de retinut ce performanta au produsel tale. Mai departe sa facem si un calcul, pur estimativ:

 • Pret vanzare standard 100 lei (un produs Electro)
 • Comision Emag standard: 20% respectiv 20 lei
 • Categorie (performanta) produs: Super Hot
 • Profit: 80 lei

Sa spunem ca pentru Black Friday vei oferi pretul cu 10% discount, avem:

 • Oferta Black Friday: 100 lei – 10% discount = 90 lei pret vanzare oferta
 • Comision Emag standard (20%): 18 lei
 • Discount din comision (vezi grila de mai sus) 40% pentru produs Electro Super Hot, in cazul de fata 7.2 lei
 • Rest comision dupa discount 10.8 lei
 • Profit: 79.2 lei (0.8 bani diferenta)

Practic, nu pierzi nimic, desi beneficiezi de promovarea de Black Friday masiv!

 • In cazul in care oferi 20% discount pentru acelasi produs ai un profit final de 72.8 lei (dar si vanzari probabil mai mari)

Nota: Calculul nu presupune alte cheltuieli, de achizitie, de expeditie, etc, termenul “profit” folosit mai sus este strict pentru a putea analiza grila de discount. Comisionul Emag de mai sus este pur informativ, acesta difera functie de categoria in care este listat produsul tau (am pus 20% pur informativ).

Ca sa iti faci calculul complet si cat mai clar, foloseste Calculatorul de Profit Emag, care tine cont de o gramada de alti factori. In plus ai integrata acolo si lista de comisioane Emag, sa stii clar cat este profitul tau real, de fapt.

Cum particip in Black Friday ca Emag Seller?

Pentru a adauga produse in campania Black Friday Emag, trebuie sa:

 1. Te loghezi in Marketplace, apoi
 2. Promovare,
 3. Campanii, si mai departe ai
 4. Black Friday 2023, unde poti descarca fisierul excel si apoi 
 5. Incarca oferta ta.

Meniul Emag Marketplace l-am explicat in aceasta postare.

De notat faptul ca ai pana in 31.10.2023 la ora 14:00 termen pentru a adauga oferta ta.

Stocuri, comenzi, oferte de Emag Black Friday 2023

Acum este termenul cand trebuie sa iti asiguri stocuri suficiente. Da comenzi la furnizori, mai ales daca faci import din China pentru ca dureaza sa ajunga marfa la tine.

Cat comanzi? Cat se vinde de Black Friday? Ei bine, ai vazut anul trecut cifra de 120 milioane de euro… estimativ am recomanda stoc pentru 30 zile. De Balck Friday se vinde intr-o zi cat intr-o luna!

Criterii de participare in Emag Black Friday 2023

Ca sa ai produs eligibil, trebuie sa indeplinesti criteriile:

 • Discount minim de 5% versus cel mai mic pret din ultimele 30 de zile (de asta am zis de la inceput de CMM 30) si reducere in valoare absoluta de minimum 5 RON
 • Este acceptat un discount procentual mai mic de 5% vs CMMP 30, doar daca reducerea in valoare absoluta este mai mare de 50 RON
 • Ofertele inscrise in campanie trebuie sa aiba un Handling Time mai mic sau egal cu 6 zile (de notat faptul ca indicatorii de viteaza de expeditie sunt suspendati pe perioada Black Friday, astfel nu trebuie sa livrezi totul chiar in prima zi ci ai la dispozitie mai multe zile, de altfel nici curierii nu vor face fata la tot volumul intr-o singura zi)
 • Stocul tau trebuie sa fie de minim 1 bucata

Pentru a atrage si mai mult clientii, Emag a setat in campania de Black Friday 2023 si eticheta “WoW’ practic cea mai buna oferta

 • Produsele Wow sunt ofertele care au o vizibilitate crescuta in microsite-ul Black Friday
 • Pentru a obtine eticheta Wow este necesar sa indeplinesti cumulativ conditiile de stoc, discount vs. CMMP 30 (in valoare absoluta si procentuala) si Price index (din 9 noiembrie) sau reducere vs. CMMP 60 (11 septembrie – 9 noiembrie 2023), acolo unde nu este colectat price index in platforma.

Practic WOW presupune discount masiv (min 15% la produse SuperHot si 25% la cele SuperCold si/sau 100 ron) si stocuri foarte mari (min 100 bucati) si Price Index min 95%… ceea ce n-ar trebui sa fie o problema pentru tine, intrucat de Black Friday trebuie sa dai cea mai mare reducere posibila din an.

Pachetul complet pentru Emag Sellers

Un om pregatit cu informatii este un om puternic! Mai ales cu atatea schimbari legislative si jungla in care trebuie sa supravietuim ca antreprenori online! Ti-am pus la dispozitie in Blogul OnlineSellers o tona de informatii gratuite despre cum sa ai succes in afacerea ta!

Parcurge Blogul nostru, subscrie sa fii la curent cu infomatiile relevante din piata si fii un antreprenor pregatit!

Concluzii

Nu rata Black Friday 2023 ca sa nu iti para rau dupa… asa cum a trecut 2022 cu 120,000,000 EURO vanzari asa va trece si 2023 cu alte sute de milioane de euro… actioneaza acum sa iei si tu o parte cat mai mare din aceasta oferta unica de afacere online!

Succes si stai alaturi de noi pentru ca vom aduce permanent informatii relevante despre cum sa vinzi pe Emag Marketplace in general si despre Emag Black Friday in special!

Succes!

Stiai ca poti SI TU sa fii vanzator pe platforma Emag Marketplace?

Te putem invata noi cum poti sa deschizi o afacere pe EmagMarketplace, ai la dispozitie mai multe resurse:

Important! Stai in legatura cu noi:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *