Despre “eMag Curier” (schimbari 3 mai)

Marketplace Seller

Situl emag.ro ofera pentru livrarile in locker, transport gratuit pentru selleri

Incepand cu 3 mai 2022, situl emag.ro a preluat transportul catre clienti, implementand un nou curier, respectiv denumit “eMag Curier

Nota: denumirea “emag curier” respectiv “Genius” apartine acestora, fiind probabil marca inregistrata. 

Cum te impacteaza pe tine asta? Citeste mai departe:

Despre "eMag Curier"

Pe scurt (nici nu este foarte mult de vorbit oricum), situl emag.ro preia costurile de transport, integral! Insa atentie: doar pentru livrarile facute cu bifa pe “eMag curier”, din marketplace! O sa observi ca a aparut un nou buton in bara de curieri, si anume “eMag curier”. Practic, in spatele lui se afla binecunoscutul Sameday. Acestia vor prelua si livra coletele tale.

Vestea buna: vei avea costuri zero de transport!

Contabilitate. Facturare cu eMag Curier

Trebuie insa putina atentie: in packing-list vei vedea ca la unii cllienti apare si linie de transport. De exemplu un client poate avea:

 1. Produsul tau = 100 lei (exemplu)
 2. Transport = 9.99 lei
 3. TOTAL incasat de la client = 109.99 lei

Tu, potrivit informatiilor din Emagmarketplace, nu trebuie sa mai pui pe factura ta linia de transport, intrucat se vor emite 2 facturi. De asemenea, costul transportului NU va fi comisionat. Cand au zis “gratuit” chiar este gratis!

Vei vedea ca, clientii au costul de transport:

 • zero = clientii din programul denumit Genius, cu plata in avans (card online sau OP), sau, altii vor avea
 • 9.99 lei = livrare in locker cu plata in avans sau, altii vor avea
 • 2.5 lei = atunci cand au Genius si vor sa achite ramburs, in locker sau
 • 12.49 lei = cand bifeaza livrare in locker, si vrea sa achite ramburs, la easybox, sau
 • costul tau = setat de tine, doar atunci cand are livrare la domiciliu (aici nu se schimba nimic!)

Consecinte? Este totusi transportul gratuit sau nu?

In timp am invatat ca NIMIC NU ESTE GRATUIT in lumea asta! Astfel incat, ne este greu sa credem ca EmagMarketplace, brusc, renunta la costul de transport sustinut de selleri! Inchipuieste-ti ca sunt mii si zeci de mii de comenzi ZILNIC iar costurile sunt enorme. Noi nu credem ca aceasta livrare gratuita via eMag Curier este ceva pe termen lung, sau altfel spus, o sa urmeze si ceva taxe sau o metoda prin care se recupereaza acest cost, acum gratuit. 

Si daca ne uitam la batranul (deja) Amazon avem acolo costul abonamentului Prime incasat de la client si mai avem si taxa de platforma (39 de euro) incasata lunar de la fiecare seller profesional. Desi in prezent aceasta taxa nu exista la sellerii EmagMarketplace, noi anticipam ca o sa apara, sau vor gasi o alta metoda prin care vor ajusta costurile astfel incat programul nou de curierat sa fie sustinut in totalitate de catre selleri, plus clienti. Este doar o presupunere, timpul ne v-a spune daca am avut dreptate!

Pana una-alta insa, nu mai sta pe ganduri: hai si tu pe platforma EmagMarketplace si demareaza o afacere online, mai ales acum cand deja conditiile sunt si mai bune! 

Profita de momentul favorabil din prezent, iar daca nu stii de unde sa incepi, avem mai jos suficiente resurse care sa te ajute pe acest drum, de exemplu Pachetul Premium care ofera informatii de la A la Z!

Succes!

Important! Stai in legatura cu noi:

Stiai ca poti SI TU sa fii vanzator pe platforma Emag Marketplace?

Te putem invata noi cum poti sa deschizi o afacere pe EmagMarketplace, ai la dispozitie mai multe resurse:

SUCCES!

Echipa onlineSellers.ro

2 thoughts on “Despre “eMag Curier” (schimbari 3 mai)”

  1. Salutare. Pachetul Premium are prețul afișat pe pagina de comanda:
   https://onlinesellers.ro/log-in
   Spre deosebire de alti “guru” de pe net, noi am poziționat prețul foarte accesibil, pentru că știm cât este de dificil la început, deși în scurt timp poți avea vânzări foarte bune și recupera investiția în timp f scut. Succes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *