Setari initiale EmagMarketplace

Episodul 3:

Setari initiale eMag Marketplace

Cursul Gratuit nu cuprinde nici o actualizare. In schimb Cursul Premium cuprinde actualizari permanente, ultima actualizare masiva fiind facuta in 26 iunie 2024. Cursul Premium este disponibil AICI (click)

Intro

Astazi vom definitiva setarile initiale, astfel incat de acum inainte sa te poti concentra pe ceea ce este important cu adevarat: vanzarea! Desi o sa fie un episod scurt, o sa fie foarte relevant pentru profitul tau.

Setari initiale

Prima actiune este sa fii de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare ale platformei EmagMarketplace. Se pot semna electronic, direct din Marketplace si desigur sunt obligatorii. O sa vezi ca periodic acestea se actualizeaza, pe masura ce platforma evolueaza.

Urmeaza integrarea cu curierii. Vestea buna este ca platforma trimite automat cereri de oferta la curierii din platforma in numele tau (Sameday, DPD, Cargus, Fun curier, etc) si acestia te vor contacta direct, de regula in aceeasi zi sau destul de repede. 

Apoi te poti concentra pe produsul sau produsele tale. Odata deschisa o categorie vei avea acces si la nivelul comisionului perceput de platforma EmagMarketplace si astfel o sa poti sa-ti faci un calcul de profitabilitate ca sa poti seta mai departe pretul in consecinta. Ca doar vrei sa faci bani online cu EmagMarketplace, nu sa vinzi in pierdere, LOL!

Nota: in cursul onlineSellers Premium avem detaliate inclusiv costurile in sistem FBE (Fulfilment By Emag), astfel incat sa ai foarte clar facut calculul de profitabiliate!

Curieri

Implicit in modelul de business EmagMarketplace este sistemul FBM (Fulfilled By Merchant). Cu alte cuvinte, odata ce un client da comanda, tu te vei ocupa de livrarea acesteia la clienti. Mai exista si sitemul FBE (Fulfilled By Emag) unde EmagMarketplace face partea asta, si o poti activa dupa ce te-ai inregistrat.

Partea de curierat este foarte importanta: 

  1. partea de “customer care” – o livrare intarziata sau cu coletul deformat sau poate chiar pierdut da rau in ochii clientilor care vor lasa feedback negativ asupra ta
  2. costurile cu acestia pot impacta chiar si cu 10% profitul tau
  3. activitatea ta operationala poate fi extrem de complexa (de exemplu daca iti ridica doar dimineata coletele, va trebui sa mergi tu la sediul lor, etc)

De aceea recomandam sa incepi, chiar daca sunt mai scumpi, cu Sameday (ei au feedback-ul cel mai ok-ish din piata) si apoi, in timp sa iei in calcul si alte variante.

Nota: despre curieri, inclusiv detalii si insights avem in cursul onlineSellers Premium un material mult mai extins. Si apropo de noutati, din 3 mai 2022, a aparut eMag Curier ce aduce schimbari profunde pe partea de curierat EmagMarketplace (vezi articolul acesta, gratuit, pe blogul nostru)

De asemenea, detalii despre FBE  – Fulfilment By Emag – atunci cand trimiti marfa in bulk in depozitele Emag si ei mai departe livreaza bucata cu bucata catre clientul final (inclusiv costuri, logistica, coduri de bare, etc)  avem tot in Cursul Premium.

Alte lucruri de facut in noul cont EmagMarketplace

Felicitari! Ai ajuns acum intr-un punct unde poti lua o pauza si privi un pic inapoi. Logheaza-te in noul tau cont EmagMarketplace, da click prin diversele meniuri, familiarizeaza-te cu platforma in general. De notat faptul ca au si un meniu de ajutor, denumit Academy, disponibil doar utilizatorilor inregistrati deja. Si de asemenea meniul de Mesagerie, unde poti creea tichete de suport la nevoie.

Sau poti pur si simplu sa profiti de informatia extrem de detaliata din pachetul onlineSellers Premium si sa “furi” startul cu un bagaj de cunostinte extins, ce cuprinde si date de contact, si calcule, resurse, tutoriale, fisiere, etc. Daca in Pachetul Gratuit am pus destule informatii, ei bine in Pachetul Premium am dat efectiv tot ce aveam mai bun din noi, tone de informatii adtitionale, toti asii din maneca, astfel incat sa ai succes aproape garantat! Acum depinde doar de tine – profita acum si tu de abundenta de informatii din Pachetul Premium!

Urmeaza poate cel mai important episod, cel in care ne ocupam de produse, de gasirea acestora, de listarea si pregatirea lor pentru vanzare. Fii pe faza si nu uita sa te abonezi la email (mai jos) si mai departe si la Canalul nostru de YouTube si desigur sunt multe alte informatii si pe Grupul de Facebook

Pe curand!

onlineSellers.ro

Nota: denumirile: “emag”, “emag curier”, “FBE”, “Fulfilment by Emag”, “emag marketplace”, “emagmarketplace”, “Sameday”, “DPD”, “Fun Curier”, “Cargus” si altele sunt protejate cu drepturi de autor, fiind inregistrate de catre detinatori independenti (de exemplu de catre compania Dante International). Mai multe detalii pe pagina de Politici site.

Cursul Gratuit nu cuprinde nici o actualizare. In schimb Cursul Premium cuprinde actualizari permanente, ultima actualizare masiva fiind facuta in 26 iunie 2024. Cursul Premium este disponibil AICI (click)

Important! Stai in legatura cu noi: