Inscrierea in EmagMarketplace

Episodul 2:

Cum se face inscrierea unui seller online pe platforma Emag Marketplace Romania?

Inregistrarea pe Maketplace Romania

Intro

In acest episod ne punem efectiv pe treaba, la concret. Primul pas sa vinzi pe situl emag.ro este… sa te si inscrii pe platforma! Ce trebuie sa stii INAINTE de a face acest pas este descris mai jos. Cu o cana mare de cafea in fata sa incepem, asadar.

Ce sa ai gata inainte de a deschide cont Emag Maketplace?

Inainte sa te apuci efectiv de inregistrarea pe platforma Emag Marketplace, asigura-te ca ai toate cele de mai jos:

 1. o forma de organizare juridica (o firma, un SRL)
 2. documentatia legala a firmei
 3. datele pentru primul tau produs (cum cauti produse online, ce se vinde online si cum listezi produsul vei afla pe larg in episodul 4)
 4. un email valid
 5. un numar de telefon mobil
 6. calculator legat la internet, desigur
 7. (facultativ): o imprimanta, un scanner

Acum, hai sa le luam pe rand, acolo unde este cazul de detalii

Nota: in cursul onlineSellers Premium, sunt detaliate si costurile, respectiv impozitele si taxele pe care le platesti ca SRL, sa stii exact calculul de profit, inclusiv cu noile schimbari de Cod Fiscal, aprobate in Aug 2022, ce vor intra in vigoare din 1 ian 2023.

Documente, cerinte legale

Avand in vedere potentialul enorm ce se poate traduce intr-o cifra de afaceri foarte mare, Emag Maketplace cere ca sellerii din magazinul online sa indeplineasca anumite conditii si are implementat un sistem de verificare a documentatiei.

Primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca nu vei putea sa vinzi pe situl emag.ro daca nu ai deja o firma deschisa. Nu se poate “pe persoana fizica”. Recomandam cu tarie infiintarea unui SRL care sa aiba ca domeniu de activitate (CAEN) 4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet. Interesant este si faptul ca Emag Maketplace accepta si alte forme juridice infiintate in alte tari, nu neaparat Romania (de exemplu LTD din UK sau GMBH in Germania, etc).

Acte necesare:

 1. Certificat de inregistrare (CUI) firmei tale
 2. CI (buletin) administrator
 3. Actul constitutiv al firmei tale
 4. Un extras de cont unde sa se vada clar: numele firmei, IBAN-ul, adresa

Actele sa le ai deja scanate in PDF la o rezolutie buna. In plus, mai ai nevoie si de un email valid; am recomanda aici sa iti faci unul nou, pentru ca vor fi numeroase comunicari (inclusiv atunci cand primesti comenzi de la clienti) si este important sa ai serviciul de email de incredere si pentru o buna organizare, separat de altele (apropo, merge bine si un gmail).

NOTA: daca esti producator roman, sivrei sa vinzi produse handmade sau productia proprie, ai acces la programul Deschide Romania, cu alte facilitati si cerinte

Unde dai click?

Linkul pentru inscriere este marketplace.emag.ro

 • introduci un email valid,¬†verifici linkul primit pe email
 • introduci datele companiei tale (nume, CUI, sediu, date de contact, etc)
 • introduci datele bancare (cu atentie, aici vei fi platit)
 • incarci documentele mentionate mai sus
 • adaugi datele despre reprezentantul legal (administratorul firmei)
 • adaugi primul tau produs (cum cauti distribuitori / produse, vei afla pe larg in episodul 4)
 • completezi datele operationale (termen de retur, taxe de livrare, prag gratuitate livrare, ora maxima de livrare zilnica)
 • finalizare > astepti validarea inregistrarii > GATA!
Documente inregistrare

Tutorial cu imagini

Potrivit EmagMaketplace, sunt 5 pasi pentru a efectua cu succes inregistrarea

 1. Informatii
 2. Detalii companie & plati
 3. Documente si detalii legale
 4. Gama de produse
 5. Informatii operationale

Nota: extrem de multe detalii, practic camp cu camp, sunt disponibile in cursul onlineSellers Premium aici fiind doar un scurt rezumat.

Urmatoarele imagini sunt preluate de pe situl marketplace.emag.ro care apartine companiei Dante International. De asemena si clipul video include captura de ecran de pe acelasi website. Drepturile de autor sunt detaliate pe pagina de Politici site.

Da click pe fiecare poza sa o vezi marita

Tutorial video

Cat de repede se poate face inregistrarea pe EmagMaketplace? Cu toate informatiile pregatite, in maxim 3 minute, asa cum am facut-o noi in clipul de mai jos ūüôā

Ajutor

In prima luna (desi acest lucru se schimba frecvent) ai la dispozitie un ofiter de cont dedicat, care sa te ajute direct cu orice informatii ai nevoie. Mai mult, ai acces complet, odata inregistrat, la sectiunea Academy, ce contine tutoriale si informatii ajutatoare pentru orice topic din platforma. meniul HELP, gen. Mai mult, ai o sectiune de “Contacteaza marketplace” unde poti deschide tickete de suport. Sa intri in contact cu Emag poat efi dificil uneori, dar noi avem suficiente resurse. Si desigur, neoficial, ai si grupul nostru de facebook, unde poti pune orice intrebari si comunitatea iti va raspunde cu siguranta!

Si desigur in cursul onlineSellers Premium sunt extrem de detaliate toate informatiile prezentate in mod succint in acest pachet gratuit. De asemenea poti cumpara o ora de consultatie unde sa aprofundam anumite topice.

Urmeaza

Imediat dupa activarea contului trebuie sa faci niste setari ce includ conturi de curier, termeni si conditii. Acestea vor fi detaliatate in episodul urmator, asadar iti recomandam sa astepti deschiderea contului pana ce vei citi si acest episod sa fii pregatit complet. Succes!

Vanzare pe marketplace
Important! Stai in legatura cu noi: